Sarah

Ik studeerde af in 2009 als Master in de Logopedische en Audiologische Wetenschappen aan de Universiteit Gent. Als studente logopedie ontwikkelde ik 2 grote passies: neurologische problematieken en stotteren. Ik kreeg aansluitend op mijn studies de kans om beide te combineren in een doctoraatsstudie met als onderwerp ‘Neurophysiological aspects of speech perception and production in stuttering’. In mensentaal: welke verschillen zien we tussen de hersenen van stotterende sprekers en vloeiende sprekers?

Na 7 jaar gewerkt te hebben aan de Universiteit Gent, startte ik aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Hier werk ik sinds september 2016 als lector ‘stotteren en broddelen’ en als coach voor bachelorstudenten logopedie.

Naast het wetenschappelijke onderzoek en het lesgeven, ben ik tevens werkzaam als zelfstandig logopediste – stottertherapeute in De Pinte.

Opleidingen en eigen training

Iedere stotterende en/of broddelende persoon is anders. In de loop van de jaren volgde ik daarom verschillende opleidingen om ‘mijn gereedschapskist’ met diverse therapieprogramma’s te kunnen vullen.

  • Palin Parent-Child Interaction Therapy, Michael Palin Centre for Stammering Children, Londen, Verenigd Koninkrijk
  • Lidcombe Program, Thomas More Hogeschool, Antwerpen, België
  • Postgraduaat Broddelen, Fontys Hogeschool, ’s-Hertogenbosch, Nederland

Daarnaast verdiepte ik mij zelfstandig in het ‘Camperdown Program’ en de ‘stottermodificatietechnieken’. Op deze manier tracht ik een op maat gemaakte therapie aan iedere cliënt aan te bieden.

U kan bij mij zowel terecht voor het aanleren van een spreektechniek als voor het leren omgaan met negatieve gedachten en emoties die een zelfzekere communicatie in de weg staan.

Congressen

Vanuit mijn wetenschappelijke achtergrond ben ik regelmatig aanwezig op nationale en internationale congressen en dit als spreker en als toehoorder. Een overzicht vindt u hier.